Behandelwijze

In mijn holistische en intuïtieve manier van werken ben ik aangesloten bij beroepsorganisatie BATC. Deze organisatie toetst en ondersteunt de aangesloten therapeuten volgens de vijf natuurgerichte principes, te weten: energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche. Deze holistische wijze van behandeling wordt van oudsher al op vele plekken in de wereld gebruikt, maar zijn in Nederland pas enkele jaren geleden door de BATC geïntroduceerd. Deze werkwijze zorgt ervoor dat alle aspecten van jou als mens in de analyse worden meegenomen.

Energie

Energie is de basis van het leven eveneens is er een goede doorstroming van energie nodig om ons vitaal en gezond te houden. Ons energiesysteem heeft invloed op ons totale functioneren en welzijn. Het stroomt in en rond ons lichaam door meridianen, chakra’s en ons auraveld. Als de energiestroom belemmerd, dan wel gestagneerd is kunnen klachten ontstaan.

Prikkeloverdracht

Prikkeloverdracht is de communicatie van ons interne systeem, waarbij de hersenen en darmen een belangrijke rol spelen in het opvangen en vertalen van allerlei signalen. Als we onze lichamelijke of psychische signalen niet goed begrijpen kan er miscommunicatie in ons interne systeem ontstaan. Het kan de energiestroom blokkeren en daardoor ontstaan er klachten.

Drainage

Zowel fysiek als psychisch ontstaat er bij iedereen een bepaalde mate van ballast in zijn leven. Het opschonen van je systeem is daarom erg belangrijk, ook omdat het jezelf herstellend vermogen bevordert. In de sessies onderzoeken we welke negatieve mechanismen, gedachten en leefpatronen er in je leven aanwezig zijn en ook hoe je daar positieve veranderingen in kunt aanbrengen.

Voeding

Zowel fysieke voeding als ook geestelijke voeding speelt een belangrijke rol voor ons welzijn. Door gezond eten voeden we ons fysieke lichaam, zodat het optimaal kan functioneren. Geestelijk voeden we ons met gedachten, overtuigingen en omgang met mensen en het leven wat we leven. Wanneer deze afbrekend zijn werken ze belemmerend voor ons welbevinden, zijn ze positief dan werken ze opbouwend.

Psyche

Dit heeft te maken met bewustwording en bewustzijnsverruiming. Het goed in contact zijn met je lijf en je gevoelens. Als je daarin groeit kun je belemmerende patronen en stagnerende energie herkennen. Als ook wat je energie geeft en jouw diepe wezenlijke behoeften zijn. Je neemt daarmee verantwoordelijkheid voor je eigen leven en de daarbij behorende levensprocessen. Hierdoor ontwikkel je meer zelfliefde waardoor je lichter en positiever in het leven komt te staan.

behandelwijze - BATC Logo

De som van de vijf natuurgerichte principes leidt tot een betere Levenskunst.

Content scheider 2